top of page

Recepten

Thaise gehakthachee uit één pan met vurige ananas

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Ingrediënten:

2 rode paprika's

250g champignons

4 el sojasaus

Knoflook

400g rundsgehakt of kalfsgehakt of kippengehakt

Mrs Wong's rice spice mix

Ananasstukjes (op eigen sap of vers)

Vers chilipepertje

Verse koriander

2 stuk bleekselderij

4 stuks bosui

320g zilvervlies- of bruine rijst of wilde rijst

Azijn

Plantaardige olie

Peper en zout

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking

2. Snijd intussen de bleekselderij en de champignons in dunne plakjes. Snijd de bosui zonder stronkje in smalle ringetjes. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Hak het chilipepertje zonder pitjes in dunne ringetjes, gebruik max. de helft als je niet van pittig houdt. Pluk de korianderblaadjes en hak de steeltjes fijn.

3. Verhit 1tl plantaardige olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur. Vang bij het afgieten van de ananas het sap op (verse ananas kan ook gebruikt worden), stapel de ananasschijven op elkaar en snijd in hapklare stukken. Bak de ananasstukjes met de chilipeper en een snuf zout totdat het fruit begint te verkleuren. Neem uit de pan en houd warm.

4. Verhit de pan opnieuw op hoog vuur, voeg 1el plantaardige olie toe en bak het gehakt met de knoflook en Wong's rice spice mix al af en toe hakkend in 3-4 min rul. Halveer intussen de paprika en verwijder de kern en snijd in 2cm grote stukken.

5. Voeg de bleekselderij, paprika, champignons, gehakte koriandersteeltjes en de helft van de bosuiringen toe, bak 2-3min op middelhoog vuur al roerend mee. Giet dan de helft van de sojasaus en 3-4el ananassaperbij. Laat in 1-2min inkoken en breng op smaak met peper en zout of evt. meer sojasaus.

6. Roer de chili-ananas door de roerbak en bak totdat deze warm is. Serveer de roerbak met de rijst, bestrooi met de korianderblaadjesen de rest van de bosuiringen.

Archief
Volg Diëtiste Silke Noël
  • Gray Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
bottom of page